BRUSSEL - De vier Language Development Companies (LDC's), die door het Ieperse bedrijf Lernout & Hauspie als klanten werden omschreven, hebben hun aangegeven activa aangepast. Dat moet het verhaal staven dat Lernout & Hauspie (L & H) aan elke LDC software-licenties van 3 miljoen dollar heeft verkocht. Dat schrijft The Wall Street Journal Europe vandaag.
De activa van de bedrijven bedragen volgens de krant nu 108 miljoen Belgische frank. Dat is meer dan het dubbel van het bedrag dat in juli werd ingediend bij de Nationale Bank. Die som is, rekening houdend met de waarde van de dollar ten opzichte van de Belgische frank in december 1998, het equivalent van de 3 miljoen dollar die L & H naar eigen zeggen ontvangen had van elk bedrijf, aldus nog de krant.

De aanpassingen vonden plaats kort nadat de krant contact opnam met de Ieperse spraaktechnologiegigant, aldus The Wall Street Journal. De krant vroeg L & H waarom de cijfers die de satellietbedrijfjes in juli indienden bij de Nationale Bank, niet overeenkwamen met de eerdere berichten dat het Ieperse bedrijf van elk van de vier LDC's 3 miljoen dollar aan software-licenties had ontvangen, aldus nog de krant.