JERUZALEM - Het Israëlische leger gaat aanvallend optreden tegen gewapende Palestijnen en zet speciale eenheden in, die getraind zijn in het voeren van een guerrilla-oorlog. De onderminister van Defensie, Ephraim Sneh, heeft dat vandaag gezegd.
De Israëlische troepen zullen niet langer reageren op Palestijnse beschietingen maar zelf het initiatief nemen, aldus Sneh op de Israëlische legerradio. Tot nu toe heeft Israël schietpartijen met tankbeschietingen en het afvuren van raketten vanuit gevechtshelikopters beantwoord.

Gisteren is op diverse plaatsen zwaar gevochten tussen Palestijnen en het Israëlische leger, onder meer in Jericho op de Westoever. Het Israëlische leger heeft de stad voor de tweede maal deze maand afgesloten.

In het Arabische deel van Jeruzalem werden twee bewakers van het Israelische Nationale Verzekeringsinstituut van dichtbij in het hoofd werden geschoten. Beiden zijn zwaargewond. Het was de eerste keer sinds het uitbreken van het geweld een maand geleden dat in Jeruzalem werd geschoten op Israëliërs.

De Palestijnse leider Yasser Arafat bespreekt de situatie in de Palestijnse gebieden vandaag met de Egyptische president Hosni Mubarak in de Egyptische kustplaats Sharm el-Sheik.