PARIJS - Wegens het stormweer zijn verscheidene vluchten van Parijs naar Londen afgeschaft. Het treinverkeer door de Eurotunnel is voorlopig opgeschort. Dat zal nog een tijdlang zo blijven, aldus een woordvoerder van de Franse spoorwegen. De haven van Dover is intussen opnieuw open.
Vanochtend werd beslist om de vluchten Parijs-Londen vanuit de luchthaven van Roissy uit te stellen. De vluchten vanuit de luchthaven van Orly daarentegen worden gehandhaafd.

Het noodweer heeft in Zuid-Engeland en Wales al aan minstens vijf mensen het leven gekost. Tienduizenden gezinnen zitten zonder stroom. Verscheidene mensen moesten door de overstromingen hun woningen verlaten. Het is de ergste storm in tien jaar, die Groot-Brittanië teistert.

  • Een onder Italiaanse vlag varende tanker is vanmorgen voor de Franse kust in de problemen geraakt. Volgens de maritieme autoriteiten in Brest bevindt het schip zich op ongeveer zeventig zeemijlen voor de kust van Bretagne. De veertien bemanningsleden werden met een helikopter van het schip gehaald.

    De tanker L'Ievoly Sun heeft een chemische lading aan boord. Rond vier uur 's nachts werd een noodsignaal uitgezonden, omdat er een lek was vastgesteld. Het is niet duidelijk hoe ernstig die is. Bovendien heeft het schip last van de zware omstandigheden op zee, vanwege de woedende storm.