JERUZALEM/SIDON - Bij de nederzetting Gilo, ten oosten van Jeruzalem, is een joodse kolonist doodgestoken. Dit heeft de Palestijnse politie vandaag meegedeeld. Het lijk van de vermoordde man is overgedragen aan de Israëlische autoriteiten. Het Israëlische leger heeft het voorval nog niet bevestigd.

In een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon zijn gisteren een dode en twee gewonden gevallen bij een schietgevecht tussen aanhangers van de Fatah-beweging en de fundamentalistische Liga van Partizanen.
De nederzetting is al weken middelpunt van gewelddadigheden tussen de Palestijnen en de Israëli's. Gilo is veelvuldig beschoten vanuit het Palestijnse dorp Beit Jala, bij Bethlehem. Het Israëlische leger beantwoordt het vuur onder meer met zware wapens.

  • Op een groentemarkt in het kamp Ein el-Hilweh in Libanon kregen leden van de beide organisaties ruzie. Dat is uitgemond in een schietpartij. Een lid van Fatah werd gedood. Een tweede aanhanger en een omstander raakten gewond. Na de schietpartij namen beide bewegingen posities in in het kamp, maar er werd niet meer gevochten.

    De rivaliserende guerrillaorganisaties in de Palestijnse kampen zijn op een lijn gaan staan, toen de gevechten in de Palestijnse gebieden tussen Palestijnen en het Israëlische leger uitbraken. Maar vorige week is de Liga van Partizanen gaan betogen tegen de Palestijnse leider Yasser Arafat. Daardoor is de spanning tussen de fundamentalistische Liga en de Fatah-beweging van Arafat toch weer opgelopen.