ANTWERPEN - Het onderhoud tussen de liberale vakbond ACLVB en de Antwerpse directie van De Lijn heeft geen onmiddellijk resultaat opgeleverd. De acties worden bij gebrek aan een concreet resultaat voortgezet. De oorzaak van de staking is een tekort aan personeel. Zes tramlijnen zijn sinds vanochtend ontregeld.
Het personeel van de vakbond heeft verhinderd dat de trams 2, 4, 7, 10, 12 en 24 konden uitrijden. Daardoor is er geen tramverkeer mogelijk in Hoboken, en in de richting van de binnenstad.

De liberale vakbond wil dringend meer chauffeurs. Een woordvoerder van De Lijn geeft toe dat de vervoersmaatschappij met een tekort van 20 tot 25 chauffeurs te kampen heeft. Maar de aanwerving verloopt moeilijk. "De schaarste op de arbeidsmarkt laat zich ook bij ons gevoelen", aldus de woordvoerder. "De Lijn doet al het mogelijke om het tekort aan te vullen”.

Volgens de woordvoerder van De Lijn zijn verschillende kandidaat-chauffeurs op dit ogenblik in opleiding. "Zij worden twee per twee voorbereid. De cursus duurt ongeveer een maand. Nadien kunnen de nieuwe chauffeurs zelfstandig rijden, zodat wij goede hoop hebben dat het probleem weldra opgelost zal zijn."