In een gezamenlijk persbericht melden de partijvoorzitters Jo Vandeurzen (CD&V), Bart De Wever (N-VA) en Bart Somers (Open VLD) dat er een oplossing voor de splitsing van het arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde moet besproken worden voor er een nieuwe regering van start kan gaan.
Het meest opvallende aan de persmededeling is dat ze door de drie partijvoorzititers gezamenlijk is uitgestuurd. Daarmee wordt nog eens benadrukt dat het nog steeds erg snor zit met de verstandhoudiing aan de Vlaamse kant van oranje-blauw.

De inhoud is een bevestiging van eerdere standpunten. De oplossing voor de splitsing van het kies-en gerechtelijke arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde moet 'tijdens de onderhandeling moet besproken worden en voor de start van de regering moet rond zijn'. Geen regering dus zonder oplossing voor BHV.

Er wordt ook nog eens herhaald dat er nog geen akkoord bereikt is. Voorts is er lof voor het werk van koninklijk verkenner Herman Van Rompuy. 'Voormalig Koninklijk Verkenner Herman Van Rompuy zorgde de afgelopen maand voor een basis van vertrouwen en inzicht waardoor nieuwe stappen naar homogene bevoegdheidspakketten, verdere responsabilisering van de deelstaten en institutionele hervormingen mogelijk worden.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig