LONDEN - Amerikaanse en Britse troepen zullen binnen twee dagen beginnen met verwoestende luchtaanvallen op bases van de terrorist Osama bin Laden in Afghanistan en militaire doelen van de Taliban. Dat meldt de Britse krant The Observer zondag.
The Observer baseert zich op Britse en Amerikaanse veiligheidsbronnen. De aanvallen zouden zelfs al zondag kunnen beginnen.

De operaties zullen vermoedelijk worden uitgevoerd met gevechtsvliegtuigen en helikopters vanaf vliegdekschepen in de Arabische Zee. Het doel is om Bin Laden en zijn volgelingen zo snel mogelijk uit te schakelen, en het terrein voor te bereiden op acties van grondtroepen. De Russische inlichtingendienst heeft volgens The Observer zaterdag de preciese lokatie van de bases van Bin Laden aan de Verenigde Staten doorgegeven.

The Observer zegt verder zaterdag een geheim rapport in handen te hebben gekregen van de inlichtingendienst van een Arabische staat die Bin Laden al langer volgt. Uit het rapport zou blijken dat zeker een van de daders van de aanslagen in de VS op 11 september getraind is in een kamp van Bin Laden in Afghanistan.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig