NEW YORK - De burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, heeft zaterdag gezegd dat er geen hoop meer is om overlevenden te vinden van de aanslag op het World Trade Center. Ruim achttien dagen na de aanval bestaat er geen kans meer dat er nog mensen levend onder het puin vandaan worden gehaald, aldus Giuliani tijdens een persconferentie.
Dat betekent volgens de burgemeester niet dat de werkzaamheden op de puinhopen van het WTC nu anders zullen worden gevoerd. De manier waarop hulpverleners te werk gaan om stoffelijke resten te vinden is net zo voorzichtig als ware er nog wel een kans op het vinden van overlevenden.

Er zijn in totaal slechts vijf mensen levend uit de ingestorte Twin Towers gehaald, allen kort na de aanslagen. Er zijn 309 lijken geborgen, van wie er 248 zijn geïdentificeerd. In totaal worden nu 4624 mensen nog vermist, zo maakte de burgemeester bekend. Bij de politie staan nog steeds 5641 vermisten opgegeven. Dat is mogelijk het gevolg van dubbele tellingen en onduidelijke opgaves van andere landen. Het werkelijke aantal ligt mogelijk tussen de twee cijfers in.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig