Standard plaatst zich voor Uefa Cup
Standard zit vandaag in de trommel voor de loting van de eerste ronde van de UEFA Cup, maar daarmee is ook alles gezegd. Na een draak van een wedstrijd won een ploeg met vooral invallers gisteren met 1-0 van de Luxemburgse amateurs van Käerjéng. Igor De Camargo scoorde in de laatste minuut.
Een reeks van vijf Luikse overwinningen op rij werd gisteren ei zo na afgebroken door de nummer laatst uit de Luxemburgse eerste klasse. De supporters van de Rouches mogen zich gelukkig prijzen dat zondag tegen Club Brugge opnieuw de basisploeg van Standard op het veld zal staan.

UN Käerjéng stuntte in de eerste UEFA Cup-voorronde door de Noorse profploeg Lilleström uit te schakelen, maar snakte naar de Europese uitschakeling.

Het begon de eigen competitie met vijf verlieswedstrijden op rij en wil zich zo snel mogelijk opnieuw concentreren op de competitie. Na de 0-3 uit de heenmatch was de verplaatsing naar Standard niet meer dan een toeristische uitstap, met gisteren een boottochtje op de Maas en vandaag een bezoek aan de grotten van Remouchamps.

Speelden de Luxemburgse amateurs zonder complexen voor halfleeg Sclessin, dan kregen enkele wisselspelers van Standard de kans zich voor het eerst dit seizoen te bewijzen. Dat was onder meer het geval voor de teruggekeerde Jonathan Walasiak en de Griekse Belg Yanis Pappasarantis (19), een linkermiddenvelder die tot zijn zestiende bij Anderlecht voetbalde. Van de gebruikelijke basisspelers stonden alleen Dante, Sarr en - ietwat onverwachts - Steven Defour aan de aftrap.

Net als in de heenwedstrijd beten de Luikenaars lange tijd de tanden stuk op de Luxemburgers, die zich niet geneerden om er af en toe combinerend uit te komen. Dat leidde tot enkele corners, en kansen voor Mukenge en Kivunghe. Die laatste, een Congolese Belg, is sinds zijn kinderjaren fan van Standard en beleefde op zijn 34ste de wedstrijd van zijn leven.

Standard dwong in de eerste helft vijf kansen af, maar alleen een schot van Lukunku belandde tussen de palen. In de tweede helft begonnen de Rouches met iets meer vuur, maar een langdurige verzorging van de Luxemburgse doelman zoog het laatste greintje ritme uit de wedstrijd weg. Onyewu (via de keeper) en Lukunku troffen nog de paal, maar uiteindelijk kon De Camargo pas in de allerlaatste minuut een kleine blamage vermijden.