De Nederlandse prins Friso en zijn vrouw, prinses Mabel, hebben zelf de informatie over Mabel op de Engelstalige versie van Wikipedia gewijzigd. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst woensdagavond bekend.
Het koppel heeft de tekst in Wikipedia veranderd via een internetverbinding van Huis ten Bosch, waar koningin Beatrix woont. Het gaat om de vermelding dat de prinses net voor haar huwelijk met prins Friso 'incomplete and false information' (onvolledige en onjuiste informatie) had verstrekt over haar verleden. De bepaling 'and false' werd verwijderd.

Intussen werden de verwijderde woorden al teruggeplaatst en ook op de Nederlandstalige versie van Wikipedia staat te lezen dat prinses Mabel 'naar de mening van premier Balkenende 'onvolledige en onjuiste' informatie' zou hebben gegeven.

Het prinselijke paar benadrukte woensdagavond dat ze destijds verschillende keren in interviews heeft aangegeven niet het volledige beeld te hebben geschetst.

Wikipedia is een gratis te raadplegen encyclopedie, waaraan internetgebruikers zelf bijdragen kunnen leveren. Daarbij geldt als uitgangspunt dat lezers elkaar corrigeren zodat een evenwichtig en betrouwbaar aanbod aan informatie ontstaat.