Theater Arte, de theaterzaal die in 2005 de deuren opende in hartje Brussel, sluit onverwachts de deuren. Dat laat de Raad van Bestuur donderdag weten. De initiatiefnemer van Theater Arte is acteur en televisiemaker Erik Goossens.
De beslissing komt er omdat Vlaams Minister voor Cultuur Bert Anciaux 'heeft besloten het jonge theater na twee seizoenen geen subsidies meer toe te kennen', aldus de Raad van Bestuur.

Ook de overeenkomst met de eigenaar van het pand waarin Theater Arte was gehuisvest, loopt af. Er werd echter geen nieuwe overeenkomst bereikt.

Volgens de Raad van Bestuur wil de eigenaar een nieuwbouwproject realiseren in het pand in de Lakensestraat, tegenover de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, afbreken.

Geen andere locatie

Het ontbreekt Theater Arte naar eigen zeggen aan financiële middelen om nog een ander onderkomen te zoeken.

Het programma van het eerste seizoen telde zestig, het tweede seizoen negentig voorstelling van zeer diverse aard. Theater Arte toonde werk van gezelschappen die tussen de plooien vielen van het Brusselse theateraanbod. Zowel het Antwerpse Fakkeltheater als de Belgische Improvisatieliga en studenten van het Conservatorium van Brussel, maar ook internationale gezelschappen, passeerden er de revue.

Bij de opening van het theater in 2005 zei Goossens nog dat hij zich bewust was van de financiële risico's en zichzelf drie jaar gaf om zijn nieuw project uit te bouwen. Hij hield het dus maar twee jaar vol.