BRUSSEL - Elf supporters van voetbalclub Anderlecht zijn woensdagavond opgepakt na de wedstrijd tegen het Turkse Fenerbahçe, in de derde voorronde van de Champions League. Dat heeft de lokale politie donderdag gemeld.
De supporters in kwestie gingen na de match op de vuist met Turkse fans en de politie, en werden opgepakt. Ze riskeren naast een boete ook een stadionverbod. De voetbalwet is immers van toepassing op personen die zich bij een wedstrijd binnen een straal van 5 kilometer van het stadion bevinden.

Een Turkse supporter bleek in het bezit te zijn van een 9mm patroon. Ook raakten supporters met Bengaals vuur door de politiecontroles. Geen enkele supporter werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, aldus de woordvoerder.

Alle beelden van de bewakingscamera’s in het Constant Vandenstockstadion worden door de politie bekeken. De personen die aan de basis van de problemen liggen, onder wie zij die probeerden het terrein te bestormen of het vak van de Turken probeerden te bereiken, riskeren eveneens boetes en een stadionverbod.

De lokale politie van Brussel Zuid liet weten al contact opgenomen te hebben met de cel voetbal van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor eventuele stadionverboden.

Als de UEFA een boete oplegt aan Sporting Anderlecht voor de incidenten tijdens de match, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was de wedstrijd enkele minuten stil te leggen, kan de Brusselse club die verhalen op de onruststokers die geïdentificeerd zijn aan de hand van de beelden.