NIJLEN - Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag toegeslagen in een Aldi-filiaal in Nijlen. Door een groot gat in de zijgevel te slaan, konden ze de winkel betreden en met de inhoud van de kluis aan de haal gaan. Van de inbrekers ontbreekt voorlopig elk spoor, aldus de lokale politie van de zone Berlaar-Nijlen.
Een werkneemster van het filiaal aan de Bouwelsesteenweg stelde de inbraak donderdagochtend vast. Heel wat rekken in de winkel werden omver geduwd en ook in het bureeltje waar de kluis zich bevond, werd aanzienlijke schade aangericht.

Via een gat in de zijgevel, van ongeveer een meter breed en een halve meter hoog, raakten de dieven binnen in de winkel. 'Ze moeten zeker hun tijd hebben genomen om het gat te maken', zegt de lokale politie. 'Voor de muur staat hoge begroeiing waardoor waarschijnlijk niemand hun daden heeft opgemerkt.'

De kluis werd opengeslepen en leeg achtergelaten. De inhoud van de kluis wordt niet bekendgemaakt, maar zou aanzienlijk zijn. De politie hield een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek. De daders zijn voorlopig nog spoorloos.