Mogelijk doorbraak in zaak Annick
In het onderzoek naar de moord op de 18-jarige Annick Van Uytsel uit Diest, zouden de speurders een nieuw spoor naar een mogelijke dader onderzoeken. Dat meldt VRT.
Het Leuvense parket geeft geen commentaar. 'Ik ga niet zeggen of er inderdaad een nieuw spoor is of dat er in de komende dagen ontwikkelingen te verwachten zijn', zegt substituut Geert Schoorens, woordvoerder van het Leuvense parket.

'We geven er de voorkeur aan dat de onderzoeksrechter en de speurders in alle rust en discretie kunnen voortwerken en het onderzoek zijn gang kan gaan.'

Volgens Jef Vermassen, advocaat van de familie Van Uytsel, is er mogelijk een nieuwe doorbraak op til, maar hij maant wel aan tot voorzichtigheid. 'We kunnen alleen maar hoop koesteren'.

'Het is een bijzonder mysterieuze zaak. De dader heeft het ons alleszins niet gemakkelijk gemaakt', voegt Vermassen er nog aan toe.

De familie van Uytsel heeft woensdag voor het eerst inzage gekregen in het dossier over de moord en daaruit zou blijken dat het onderzoek allesbehalve zou stilliggen.

'Uit het dossier blijkt duidelijk dat de speurders de afgelopen maanden alle dagen zijn bezig geweest met de zaak. Ze zijn daarbij overigens zeer systematisch te werk gegaan', aldus Vermassen.

Annick Van Uytsel verdween eind april op de terugweg van een fuif in Schaffen bij Diest. Een week later werd haar vermoorde lichaam teruggevonden in het Albertkanaal.

Vorige maand werd de fiets waarop het 18-jarige meisje reed in de nacht van haar verdwijning teruggevonden in Leuven. Van de dader ontbreekt nog steeds elk spoor.