Virginia Tech heeft te laat gereageerd op schietpartij
De universiteit van Virginia Tech heeft de studenten en het personeel niet tijdig gealarmeerd na de eerste schietpartij in haar gebouwen. In april van dit jaar vielen 33 doden op de universiteit. De resultaten blijken uit een rapport dat woensdag werd gepubliceerd.
Een onafhankelijke onderzoekscommissie, aangesteld door de staat Virginia, wijst op verschillende fouten die de politie en de verantwoordelijken bij de universiteit hebben gemaakt.

Volgens de commissie werd er te laat alarm geslagen nadat een Zuid-Koreaanse student twee personen had vermoord in de West Ambler Johnston Hall van de universiteit.

Twee uur na de dubbele moord doodde Cho Seug-Hui 30 personen in een ander gebouw, alvorens zelfmoord te plegen. Intussen had Seug-Hui ook al een pakket met video's, foto's en teksten naar televisiezender NBC gestuurd.

'In de twee uur tussen beide schietpartijen had de universiteit alarm moeten slaan in heel de campus', staat te lezen in het rapport. De onderzoekers geven wel toe dat geen enkele reactie van de universiteit de tragedie had kunnen vermijden.

Virginia Tech had wel aangepaste begeleiding moeten voorzien voor de Zuid-Koreaanse student, van wie de psychische problemen bekend waren.