Het rommelt in de Duitse wielerwereld. De organisatie van het WK op de weg in Stuttgart hekelt het feit dat Erik Zabel is opgenomen in de preselectie van de Duitse WK-ploeg. De vice-voorzitter van de wielerbond nam om dezelfde reden ontslag.
De spurter van Milram kreeg woensdagavond te horen dat hij deel uitmaakt van een groep van 21 renners waaruit de negen definitieve namen zullen worden gekozen.

Sinds Zabel bekende dat hij in 1996 epo heeft geprobeerd, was hij voor het WK-organisatiecomité niet welkom. Zabel werd ook eerst geweerd uit de selectie, maar omdat de 37-jarige sprinter ook na zijn dopingbiecht erg populair is gebleven in Duitsland, gingen al snel stemmen op om hem alsnog te laten deelnemen.

"We zijn allesbehalve gelukkig met de beslissing pro-Zabel", zegt de voorzitster van het WK-organisatiecomité, Susanne Eisenmann, donderdag in de Duitse krant Stuttgarter Nachrichten. "We proberen geloofwaardig te zijn en met een schone lei te beginnen. Daarom kan je je afvragen of dit wel de juiste beslissing is. Persoonlijk ben ik hiertegen gekant, maar we moeten ons bij het oordeel van de Duitse wielerbond neerleggen", aldus nog Eisenmann.

Vice-voorzitter Duitse bond treedt af uit protest

De vice-voorzitter van de Duitse Wielerfederatie (BDR), Dieter Kühnle, stapt op uit onvrede met de manier waarop zijn organisatie de dopingproblematiek behandelt.

"Ik kan niet langer een geloofwaardige vertegenwoordiger zijn van het beleid dat onze voorzitter Scharping wil voeren", zegt Kühnle. "De top van de BDR heeft de ernst van de crisis niet goed ingeschat en verzuimt om een nieuwe weg in te slaan."