Alfacam krijgt Braziliaanse voetbalcompetitie en WK judo
Het televisiedienstenbedrijf Alfacam heeft na de Pan American Games 2007 twee nieuwe contracten in de wacht gesleept, samen goed voor meer dan 600.000 euro.
Het bedrijf uit Lint mag de opnames in high definition (HD) verzorgen van matchen in de nationale Braziliaanse voetbalcompetitie én van het wereldkampioenschap judo dat in september plaats vindt in Rio de Janeiro. Dat laat Alfacam donderdag weten in een persmededeling.

Alfacam ondertekende een overeenkomst met TV Globo, een van de belangrijkste Braziliaanse televisiemaatschappijen, om wekelijks HDTV-opnames te maken van twee tot drie machten van het Braziliaanse eersteklassevoetbal. Het bedrijf zet daarom gedurende het hele voetbalseizoen een OB-wagen (Outside Broadcast) met 15 HDTV-camera's in in Brazilië.

Judo

Bovendien wordt Alfacam 'host broadcaster' voor het wereldkampioenschap judo van 7 tot 14 september 2007 in Rio de Janeiro. Het Belgische bedrijf zet een regiewagen met 18 HDTV-camera's in. Alfacam zal naast de 'world feed' ook instaan voor alle unilaterale producties van de Japanse tv-stations.

Alfacam heeft in het verleden al voor heel wat sportevenementen facilitaire diensten verzorgd. Donderdag staat het bedrijf trouwens in voor de beelden van de loting voor de Champions League en UEFA Cup in Monaco.