Jay-Z en Outkast grote winnaars op MTV Video Awards
MIAMI - De Amerikaanse rapper Jay-Z en het hip hopduo Outkast zijn zondag op de MTV Video Music Awards in Miami met elk vier awards als de grote winnaars uit de bus gekomen. De Outkast-video ,,Hey Ya'' werd bovendien bekroond als Video van het Jaar.
De beste rap-video kwam volgens MTV van Jay-Z met ,,99 Problems''. Die video sleepte eveneens de prijzen voor beste regie, beste cinematografie en beste montage in de wacht.

,,Hey Ya'' leverde Outkast de awards voor Beste Hip Hop Video, Beste Special Effects en Beste Art Direction op.

De show werd opgeluisterd door heel wat topgasten als Will Smith, Shaquille O’Neal, P. Diddy, Naomi Campbell en Bruce Willis.

De Beste Pop-video ging naar de groep No Doubt voor hun nummer ,,It’s My Life'', terwijl de Beste Rock Video was weggelegd voor Jet met de video ,,Are You Gonna Be My Girl''. De revelatie van het jaar bleek Franz Ferdinand: zij kregen de Breakthrough Video Award voor ,,Take Me Out''.

De video ,,Naughty Girl'' van Beyonce kwam uit de bus als beste vrouwelijke act, terwijl de beste mannelijke act naar Usher featuring Lil Jon & Ludacris ging voor de video ,,Yeah!''.

Alicia Keys kaapte de award voor Beste R&B-video weg met ,,If I Ain’t Got You''. De uitzending werd live uitgezonden, maar met een vertraging van enkele seconden. Op de jongste live-uitzending van de Super Bowl ontblootte zangeres Janet Jackson immers onverwacht haar boezem. De organisatoren van de MTV Video Awards wilden een dergelijk scenario vermijden.