GAZA - Het Israëlische leger is vandaag in het centrum van Hebron enige honderden meters op autonoom Palestijns gebied binnengedrongen. Dat deelt de Palestijnse politie mee. Hebron is een verdeelde stad, waarin in een klein gebied het centrum enige honderden joodse kolonisten wonen, die bescherming genieten van het Israëlische leger. Intussen hebben de Israëlische strijdkrachten zich vannacht uit de Palestijnse plaats Beit Jala teruggetrokken.
De Israëlische strijdkrachten hebben zich vannacht teruggetrokken uit de Palestijnse plaats Beit Jala. Dat hebben Israëlische legerbronnen meegedeeld. Het nieuws is bevestigd door kolonel Faroek Amin van het Palestijns verbindingsbureau in het gebied.

Gisteren hebben Israëli's en Palestijnen een princiepsakkoord bereikt over een staakt-het-vuren te Beit Jala. Volgens dat akkoord zou het Israëlische leger zich uit de plaats terugtrekken als de rust in de sector zou zijn teruggekeerd. Vannacht zijn de schotenwisselingen gestopt.

Inname

De Israëlische strijdkrachten hadden in de nacht van maandag op dinsdag Beit Jala gedeeltijk ingenomen als gevolg van de Palestijnse beschieting van een Israëlische nederzetting bij Gilo in Oost-Jeruzalem.

Doodgeschoten

Vanmorgen hebben Palestijnen in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever vanmorgen een 60-jarige Israëliër doodgeschoten. Dat meldt de Israëlische radio. De man was samen met Palestijnse vrienden in een restaurant in het dorp Nahalin. Plotseling stormden twee gewapende mannen binnen, namen de Israëli mee naar buiten en schoten hem op straat dood.

Sinds het begin van de tweede intifada zijn al 756 mensen door geweld om het leven gekomen, onder wie 578 Palestijnen en 156 Israëli's.