MARSEILLE - Jacques Michaud, sportief directeur van het Phonak-team, heeft in een interview met het dagblad La Provence zijn kopman Floyd Landis, die de Ronde van Frankrijk won maar nadien positief testte op testosteron, verdedigd.
,,Wat me het meeste ergert, is dat niemand nog spreekt over de sterke intrinsieke kwaliteiten van Floyd. Maar Floyd is wel een buitengewoon atleet, met uitzonderlijke fysieke mogelijkheden. Men vergeet een beetje te gemakkelijk de tien jaar arbeid die hij verricht heeft, alvorens deze Ronde van Frankrijk te kunnen winnen'', aldus de Franse sportief directeur.

Wanneer men terugkomt op het huzarenstukje dat Landis opvoerde in de 17e etappe naar Morzine, waarna hij positief op testosteron testte, reageert Michaud als volgt: ,,Ja, die dag zette Floyd een belangrijke prestatie, en dan? Het was een schitterende prestatie maar het blijft een prestatie op het niveau van een renner van dit kaliber. Floyd hoort in het rijtje van grote kampioenen als Indurain, Armstrong of Ullrich''.

,,Eigenlijk zijn de mensen in het moderne wielrennen dergelijke raids als die van Landis niet meer gewoon'', voegt Michaud eraan toe. ,,Als Floyd zijn toevlucht had genomen tot doping, dan zouden we het zeker geweten hebben'', besluit Michaud.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig