BRUSSEL - De Brusselse onderzoeksrechter heeft zaterdag een motorrijder aangehouden die de dag voordien een automobilist in mekaar had geslagen. Dat meldt het parket van Brussel zaterdag. De feiten speelden zich vrijdag omstreeks 16 uur af in Ganshoren.
Twee getuigen zagen hoe een motorrijder zich opwond over het gedrag van een autobestuurder. Die eerste probeerde daarop links en rechts voorbij te steken. Toen dat uiteindelijk lukte, remde hij voor de wagen zodat die moest stoppen. Daarop kwam het tot een gevecht tussen de twee weggebruikers.

De motorrijder - een man van in de dertig - gaf de automobilist rake vuistslagen in het gezicht en deelde ook forse klappen uit met zijn helm. Daarna reed hij gewoon voort. De Brusselse politie kon de vechtjas later oppakken bij hem thuis omdat getuigen zijn nummerplaat hadden genoteerd. Bij zijn arrestatie verzette de man zich hevig. Hij staat bij het gerecht overigens ook bekend voor gelijkaardige feiten. De autobestuurder heeft onder meer enkele gebroken tanden en blijft nog enkele dagen voor observatie in het ziekenhuis.