Veel steunbetuigingen voor Stacy en Nathalie
Foto: belga/afp
LUIK - Heel wat mensen hebben vrijdag hun steun betuigd tegenover de vermoorde Luikse meisjes Stacy en Nathalie.
Aan het funerarium De Lahaye in Luik, waar de meisjes opgebaard liggen, kwamen heel wat anonieme en bekende personen hun medeleven betuigen. Zo brachten de Luikse burgemeester Willy Demeyer en zijn schepenen, minister van Justitie Laurette Onkelinx, Waals minister-president Elio Di Rupo en de Luikse procureur des konings Anne Bourguignont Stacy en Nathalie een laatste groet.

De rouwregisters, die op de stadhuizen van Luik en Charleroi liggen, werden al door talrijke personen ondertekend. Veel mensen leggen ook bloemen neer.

Supporters

In Luik heeft de Italiaanse consul aan de Italiaanse supporters gevraagd om hun vreugde niet op een luidruchtige manier in de straten te laten blijken indien Italië de kwartfinale van het WK wint. De burgemeester van Luik heeft die vraag op zijn beurt uitgebreid voor alle gemeenschappen die bij de verschillende WK-wedstrijden betrokken zijn.

Hij heeft ook gevraagd aan de organisatoren van de verschillende evenementen die dit weekend in Luik plaatsvinden om er voor te zorgen dat ze in ,,waardigheid'' plaatsvinden. Uit respect voor de overleden meisjes werd ook een concert geannuleerd.