BRUSSEL - KBC Bank trekt geen algemene lijn voor haar kantorennet als het gaat over de aanwezige hoeveelheid cash geld. ,,De basisregel is om de hoeveelheid cash zo veel mogelijk te beperken,'' zegt woordvoerder Stef Leunens, ,,maar dat kan verschillen van kantoor tot kantoor''.
,,We vragen onze klanten al geruime tijd om grotere hoeveelheden cash op voorhand te bestellen, maar we werken niet met een vast bedrag zoals Dexia,'' zegt Leunens. Dexia vraagt zijn klanten voortaan om bij een geldopname van meer dan 2.500 euro vooraf te bestellen.

,,De aanwezige hoeveelheid cash heeft veel te maken met de aard van het kantoor. Is het een kantoor in de stad of op het platteland, heeft het vooral KMO-klanten of meer particuliere klanten,'' luidt het.

Leunens wijst er voorts op dat de veiligheidsinvesteringen in het kantorennet permanent evolueren. ,,We letten er steeds op dat elementaire bedrijfsfuncties niet te zwaar worden gehypothekeerd en dat klanten niet teveel gehinderd worden''.

Bij Fortis Bank kan de klant aan het loket tot 3.000 euro afhalen. Voor hogere bedragen is er een gesloten adviesruimte die extra beveiligd is.