ANTWERPEN - Indien het kartel Vlaams Belang-VLOTT een meerderheid behaalt in een van de districten van Antwerpen, zal het aanstellen van privébewakingsfirma’s die ’s nachts preventieve patrouilles uitvoeren een van zijn eerste verwezenlijkingen zijn.
Het kartel pleit ook voor de oprichting van een preventieraad. Dat kondigde Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter vrijdag aan tijdens een persconferentie waarop de districtsraadslijst van Deurne en het lokaal programma werden bekendgemaakt.

Een nieuwkomer op die lijst is René Frederickx, voorzitter van het ACV in Deurne. Hij krijgt de elfde plaats op de lijst. Het ACV is met zijn 9.400 leden meteen de grootste vereniging van Deurne. Het kartel noemde Frederickx dan ook een ,,belangrijke aanwinst''.

's Nachts

De privébewakingsfirma’s zullen op het openbaar domein worden ingeschakeld om er ’s nachts preventieve patrouilles uit te voeren. Idealiter worden die patrouilles wel door de politie uitgevoerd, maar bij gebrek aan voldoende manschappen wil het kartel zijn toevlucht zoeken tot privéfirma’s.

Het kartel denkt aan 3 patrouilles per nacht, een operatie die ze becijferd heeft op 500.000 euro op jaarbasis. ,,Een realistisch bedrag voor de begroting van het district Deurne'', klinkt het bij het kartel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in