Appartementen ,,The Block'' nog niet verkocht
BRUSSEL - Drie van de vier appartementen die de deelnemers van het VT4-programma ,,The Block'' vorig jaar renoveerden, zijn nog altijd niet verkocht. Desondanks is VT4 donderdag met de opnames van een nieuwe reeks begonnen. De vier deelnemende koppels aan ,,The Block'' krijgen elk een verkommerd appartement dat ze in tien weken moeten opknappen.
Na afloop proberen ze het pand met zoveel mogelijk winst door te verkopen. Vorig jaar slaagde slechts één koppel in dat opzet, de handige Limburgers Johan en Patricia. De drie andere appartementen kwamen terug in handen van televisiezender VT4 die ze sindsdien tracht kwijt te raken om uit de kosten te komen.

,,Dat is vooralsnog niet gelukt'', zegt producer Filip De Geyndt, ,,maar we nemen onze tijd''. Het grootste deel van het gebouw uit de tweede reeks staat nochtans al negen maanden leeg. In die periode heeft de zender zelf aan de appartementen gewerkt om ze aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Aantrekkelijker

Dat was nodig: in de uitzendingen was duidelijk te zien dat de afwerking van sommige kamers te wensen overliet. ,,Het klopt dat we sommige ruimtes opnieuw onder handen hebben genomen'', zegt De Geyndt, ,,maar enkel om de kwaliteit te verhogen. Aan het ontwerp van de koppels hebben we niet getornd''.

VT4 wil de appartementen van het tweede seizoen absoluut zelf verkopen. ,,Na de eerste reeks hebben we ons laten vangen door een paar gewiekste makelaars'', zegt de producer. ,,Die hebben de appartementen voor een prijsje gekocht en daarna met veel winst doorverhandeld. VT4 heeft toen veel verlies gemaakt.''

Uit de kosten

Momenteel doet de zender er alles aan om de tweede reeks uit de kosten te krijgen. ,,We hebben steeds een duidelijke overeenkomst met de koppels'', zegt De Geyndt. ,,Ze krijgen twee maanden de kans om hun appartement te verkopen, daarna komt het in onze handen en maken ze geen enkele aanspraak meer op de winst die wij erop maken''.

Ondanks de problemen met de vorige seizoenen is VT4 met de opnames van een derde reeks gestart. Dit keer mogen de vier koppels een pand aan het Antwerpse Falconplein opknappen. Met de grootste prostitutiebuurt van het land om de hoek en twee discotheken in de buurt lijkt dit keer vooral de locatie een verkoop in de weg te staan.