Henin en Clijsters naar achtste finales
Foto: afp
Zowel Justine Henin-Hardenne als Kim Clijsters hebben zich geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon. Henin-Hardenne, 3e reekshoofd, won op het Londense gras in de derde ronde van de Russin Anna Chakvetadze (WTA 34), 30e reekshoofd, met 6-2 en 6-3. Kim Clijsters nam in 1 uur en 12 minuten met 6-3 en 6-2 de maat van de Chinese Jie Zheng (WTA-37).

In de achtste finale speelt Henin-Hardenne tegen de winnares van het duel tussen de Slovaakse Daniela Hantuchova (WTA 18), 15e reekshoofd, en de Slovaakse Katarina Srebotnik (WTA 25), 21e reekshoofd.

Op Court 2, bijgenaamd ’the Graveyard’ (het kerkhof), toonde Henin meteen dat ze in bloedvorm verkeert: ze brak vroeg in de wedstrijd door de opslag van de Russische om zo 3-1 uit te lopen. De Waalse kreeg dan de mogelijkheid om er 4-1 van te maken, maar Chakvetadze werkte de breakbal weg en vocht zich terug tot 3-2. Henin liet zich echter niet verrassen en vond haar ritme terug. Ze maakte amper fouten en in een mum van tijd haalde ze de eerste set binnen: 6-2 na 30 minuten.

Bij ’Juju’ lukte vrijwel alles en de jonge Chakvetadze, die nog nooit tegen Henin speelde, had geen gepast antwoord op het hoge niveau van de Belgische. Henin brak in de eerste game van set twee meteen door de opslag van haar tegenstandster, en na een mindere passage - waarin ze de wedstrijd verzuimde uit te serveren - bleek het toch voldoende om de set met 6-3 binnen te rijven. Henin benutte haar eerste matchpunt op de opslag van de Russische om na 65 minuten de kwalificatie op zak te steken.

Clijsters, tweede reekshoofd op het Londense gras, komt in de achtste finales tegenover de winnares van de partij tussen de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-217) en de Thaise Tamarine Tanasugarn (WTA-164) te staan.