Reacties na de vergadering van de ploegdirecteurs vandaag in de Tour, in het kader van het Spaanse dopingschandaal.
Frans Maassen (Rabobank) : "Wil me onthouden van commentaar" Nederlander Frans Maassen, sportdirecteur van het Rabobankteam, wou niets kwijt over de vergadering. "Patrick Lefevere is onze woordvoerder. Laat hem maar alles zeggen", sneerde Maassen. Zijn manager Theo de Rooy wou ook al niet veel kwijt. "Er zal later wel een officieel communiqué komen. Daarin zal ons standpunt wel naar voor komen", besloot de Rooy.

Jean-Marie Leblanc (ASO) : "Krijgen misschien een ’open Tour’" Jean-Marie Leblanc is bezig aan zijn laatste Tour de France als directeur. Hij had hem die wellicht heel anders voorgesteld. "Ik hoop dat we morgen in de grootste sereniteit kunnen vertrekken met de Tour de France. Wij hebben van de Spaanse Guardia Civil een lijst gekregen met daarop tal van namen. Daarop onder andere deze van Ullrich, Basso, Mancebo, Sevilla en sportdirecteur Rudi Pevenage. T-Mobile heeft nu al het goede voorbeeld gegeven en de geciteerde namen eruit gegooid. Aan de andere teams is gevraagd hetzelfde te doen. En dat zal wel gebeuren ook, zeker na de meeting die de sportdirecteurs met elkaar hadden. Wij kunnen niet meer leven zoals het er nu aan toe gaat. Stel je voor. Dit is een georganiseerde maffia die doping verspreidt. Ik hoop dat we onmiddellijk een uitzuivering hebben van heel deze rompslomp. De bedriegers moeten eruit. Wellicht krijgen we nu een ’open’ Ronde van Frankrijk met ’zuivere renners’. Een Tour de France waarin opnieuw plaats is voor ethiek, sport en amusement", verduidelijkte Jean-Marie Leblanc.

Marc Sergeant (Davitamon-Lotto) : "Renners op de lijst moeten eruit" Sportdirecteur Marc Sergeant is tevreden met de beslissing die hij samen met zijn collega’s nam. "De mannen die op de befaamde lange lijst staan, moeten eruit. Wij ondertekenden met de ProTourploegen een charter waarin gesteld wordt dat elke renner die in verdenking staat niet mag deelnemen aan een ProTourwedstrijd. Van de Guardia Civil kwam een lijvig dossier binnen waarvan ik eerlijk gezegd serieus geschrokken ben. Besloten is nu dat de renners die op deze lijst staan morgen niet vertrekken aan de Tour", gaf Marc Sergeant mee.

Walter Godefroot : "Dit had ik niet verwacht" "Dat er in het Spaanse wielrennen iets niet pluis was, zeg ik al langer dan vandaag, maar dat er ook zoveel andere renners bij betrokken zijn, dat had ik echt niet verwacht", dat zegt Walter Godefroot, de gewezen manager van T-Mobile. De Duitse wielerformatie zette vrijdag twee renners die betrokken zijn in het Spaanse omkoopschandaal op non-actief: Jan Ullrich en Oscar Sevilla.
"Dat Ullrich er bij betrokken is, had ik niet zien aankomen. Maar je mag er van uit gaan dat, wanneer een firma als T-Mobile een dergelijke beslissing neemt, er wel degelijk iets aan de hand is. Dit is een ramp voor het wielrennen", vertelt de 62-jarige Godefroot, die na vorig seizoen afscheid nam van de wielrennerij. Over de eventuele rol van Rudy Pevenage, de persoonlijke begeleider van Ullrich, wil Godefroot het niet hebben. "Daar wil ik niets over kwijt. Rudy Pevenage bestaat sinds 2002 niet meer voor mij", vertelt Godefroot over zijn vroegere rechterhand.

Pevenage, die ook geschorst is door T-Mobile, werkte altijd nauw samen met Godefroot, tot hij eind 2002 zelf een team uit de grond stampte en Jan Ullrich aantrok als kopman (Coast, later Bianchi). Godefroot heeft hem dat nooit vergeven, ook niet toen Jan Ullrich later terugkeerde naar T-Mobile en Pevenage meebracht. Pevenage werd enkel in de volgwagens van T-Mobile geduld als persoonlijke begeleider van Ullrich, die ook zijn loon betaalde. Een officiële functie als sportdirecteur zat er niet meer in.
Toen Olaf Ludwig in december 2005 het roer overnam van Godefroot, werd Pevenage op vraag van Ullrich opnieuw binnengehaald als sportdirecteur.