KAIRO - De Palestijnse regeringspartij Hamas is bereid de Israëlische soldaat die zondag werd ontvoerd, onder voorwaarden vrij te laten. Dat meldt de Egyptische president Hosni Moebarak, die tussen Hamas en Israël bemiddelt. Israël heeft de voorwaarden niet aanvaard, zo luidt het.
,,De Egyptische contacten, waar bepaalde Hamas-persoonlijkheden bij betrokken waren, hebben tot positief resultaat geleid: de beweging heeft er onder voorwaarden mee ingestemd de Israëlische soldaat zo snel mogelijk vrij te laten om een escalatie te vermijden'', aldus Moebarak vrijdag in een interview met de regeringsgezinde krant Al-Ahram.

,,Tot op dit moment heeft de Israëlische partij (die voorwaarden) niet aanvaard'', aldus de Egyptische president. Met zijn interview verbreekt Moebarak het officiële stilzwijgen waarin Egypte zich hulde als het ging om zijn bemiddeling tussen Hamas en Israël.

Raketaanval

Israëlische Apache-helikopters hebben vrijdagnacht raketten afgevuurd op het Palestijnse ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza. Dat melden getuigen. Er is aanzienlijke schade.

De Israëlische luchtmacht heeft vrijdag ook een auto bestookt op een weg in Gaza-Stad. Onder de inzittenden van de auto zijn twee gewonden gevallen, hebben Palestijnse veiligheidsfunctionarissen bekendgemaakt.