GAZA - Drie leden van de gewapende tak van Hamas zijn in de nacht van zaterdag op zondag gedood bij een Israëlische helikopteraanval op Gaza-stad. De aanval vond plaats enkele uren voorafgaand aan een cruciale bijeenkomst van de regering-Sharon over terugtrekking uit de Gazastrook.
Volgens het Israëlische leger was de aanval gericht op twee terroristen die in het verleden betrokken zouden zijn geweest bij een reeks aanslagen op Israël. Ze zouden bezig geweest zijn met de voorbereiding van nieuwe aanslagen. Een derde activist kwam om toen een raket in zijn woning ontplofte. Tien andere personen raakten gewond door raketvuur. Twee van hen zijn er ernstig aan toe. Leden van de Brigades hebben aangekondigd de drie moorden te wreken.

Op de Westelijke Jordaanoever werd zaterdag een Israëlische officier door Palestijns geweervuur gedood. In het noorden van de Gazastrook werd een Palestijnse activist door Israëlische soldaten gedood. Met deze 5 doden komt het aantal personen dat sinds het begin van de Tweede Intifada (eind september 2000) om het leven is gekomen op 4.095. Onder hen bevinden zich 3.104 Palestijnen en 920 Israëliërs.