Hamburg keert met doelpunt terug uit Bremen
Foto: reuters
Hamburg keert met een doelpunt terug uit Bremen en staat er zo uitstekend voor met zicht op de finale van de UEFA Cup. Werder Bremen vocht vooral in de tweede helft voor wat het waard was, maar kon de achterstand niet meer rechttrekken.
Piotr Trochowski scoorde op het half uur de enige goal. Hij kopte op aangeven van Guy Diemel aan de tweede paal voorbij Werder-doelman Tim Wiese, die na enkele knappe reddingen dan toch eens geklopt werd. De keeper was vorige week nog de held tegen Hamburg in de halve finales van de Duitse beker, toen hij door drie strafschoppen te stoppen zijn ploeg naar de finale loodste.

Maar deze keer mocht het niet zijn voor Wiese en zijn ploegmaats. In de tweede helft kwam Werder Bremen wel veel sterker voor de dag en zette het vooral in het slotkwartier Hamburg onder zware druk. Toch konden de bezoekers nog dreigen op de counter met onder meer grote kansen voor Olic en Pitroipa.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. Wie wint krijgt in de finale een Oekraïense opponent. De heenwedstrijd in de halve finale tussen Dinamo Kiev en Shakhtar Donetsk eindigde op een 1-1 gelijkspel.

De finale van de UEFA Cup wordt op 20 mei gespeeld in Istanboel.