Er zijn verschillende biedingen voor de overname van de noodlijdende Kaupthing Bank Luxemburg, met tal van Belgische klanten. Dat zegt André Meyers van Groep K, die de Belgische gedupeerden vertegenwoordigt. De overnamekandidaten hadden tot 30 april de tijd om een bod in te dienen.
De interesse van de Libische staatsinvesteringsmaatschappiij Lafico was reeds bekend. Daarnaast daagden volgens Meyers nog kandidaten op, maar hij wilde niet zeggen hoeveel. Eerder was er in de media sprake van de Amerikaanse groep JC Flowers. Volgens Meyers hebben de nieuwe partijen ook contact gehad met de schuldeisers (een 25-tal banken, waaronder Belgische). 'Dit zou de kans op aanvaarding van hun plan moeten vergroten.'

Het zal waarschijnlijk nog enkele weken duren vooraleer een definitieve koper kan worden aangeduid. Groep K hoopt dat de schuldeisers positief zullen reageren op het herstructureringsplan voor Kaupthing, zodat de tegoeden van de Belgische spaarders snel kunnen worden uitbetaald.

'De opschorting van betaling loopt tot 8 juni, maar het hoeft niet zolang te duren als er een akkoord is met de schuldeisers', verklaarde Meyers. Hij wees erop dat ook het Belgische Keytrade contact onderhoudt met Kaupthing Luxemburg, om de overname van de rekeningen van 16.000 Belgen zo snel mogelijk te laten verlopen.