Een stroompanne bij Scarlet heeft woensdagavond een tijdlang alle klanten van TV Vlaanderen zonder televisie gezet. De reservegenerator van Scarlet die bij dergelijke pannes in werking moet treden liet het ook afweten, luidt het in een mededeling van TV Vlaanderen.
TV Vlaanderen biedt digitale televisie via satelliet aan en stuurt het signaal van de Vlaamse zenders door via het netwerk van Scarlet. Door de stroompanne was het niet mogelijk om het signaal van de verschillende zenders op te stralen naar de satelliet.

Het is de tweede keer op een week tijd dat een onderbreking bij Scarlet de klanten van TV Vlaanderen zonder televisie zet, klinkt het in de mededeling. Algemeen directeur van TV Vlaanderen, Kurt Pauwels, is niet te spreken over de onderbreking en zegt dat de schade 'niet te overzien' is.

Scarlet bevestigt op zijn website dat zijn datacenter getroffen werd door een grote stroompanne, waardoor de dienstverlening deels werd onderbroken. Ook de internet- en telefoniediensten van Scarlet kenden daardoor problemen. Sinds donderdagmiddag zouden alle problemen volledig verholpen zijn.