De correctionele rechtbank van Brussel heeft donderdag de Bulgaarse Metodi R.(34) veroordeeld tot drie jaar cel en een boete van 16.500 euro. De man werd schuldig bevonden aan pooierschap en mensenhandel met betrekking tot zijn 17-jarige nichtje.
Tijdens de nacht van 21 op 22 juli 2007 trof een politiepatrouille in de wijk van het Brusselse IJzerplein een erg jong meisje aan dat aan het tippelen was. Ze stond nog niet bekend bij de politiediensten en werd opgepakt toen ze met een klant een hotel wilde binnengaan.

Omdat ze geen identiteitsdocumenten bij zich had, beslisten de politiemensen om haar mee te nemen naar het commissariaat voor een identiteitscontrole. Ze trachtte echter te vluchten, verzette zich en schreeuwde, zowel op straat als in de dienstwagen. Op dat moment kwam de verdachte tussenbeide. Hij had zijn eigen identiteitsdocumenten op zak en ook die van het tienermeisje.

Op het paspoort van het meisje stond een 'goedkeuring van de ouders', daterend van 29 augustus 2006, dat het meisje mocht reizen buiten de grenzen van Bulgarije, onder toezicht van de verdachte. Het meisje had 90 euro op zak.

Een prostituee die bekend is bij de politie bevestigde dat het meisje zich al een tijdje prostitueerde in de wijk. De verdachte gaf een weinig geloofwaardige uitleg.