Aagje Vanwalleghem legt ruzie met Vlaamse Gymfederatie bij
Foto: ndm
Turnster Aagje Vanwalleghem gaat opnieuw onder de vleugels van de Vlaamse Gymfederatie trainen. Dat meldt de federatie in een communiqué.
Vanwalleghem scheurde zich eind januari van de federatie af na het ontslag van haar coach Gerrit Beltman en keerde terug naar haar thuisbasis Wevelgem, waar ze sindsdien getraind werd door René Poutsma. Zeven jonge turnsters volgden haar. Vanwalleghem is nu de eerste die terugkeert.

Het nieuws van de verzoening met de Vlaamse Gymfederatie wordt bevestigd door Golazo sports, het management van Vanwalleghem. Volgens haar manager liep de samenwerking met René Poutsma af na het EK van begin deze maand in Milaan, waarop Vanwalleghem een zesde plaats allround behaalde.

'Na het EK onderzocht Aagje de mogelijkheden om haar turncarrière verder te zetten', bevestigt de Vlaamse Gymfederatie. 'Na evaluatie van de verschillende opties heeft Aagje aan de federatie de wens geuit zich voor te bereiden op het WK 2010 in het Topsportcentrum in Gent, waar de omkadering om op topniveau te kunnen presteren aanwezig is. De leden van de Raad van Bestuur van de federatie hebben gunstig gereageerd op deze toenadering. De federatie zal Aagje opnieuw opnemen in de topsportstructuur en de nodige ondersteuning bieden. We blijven bereid om ook met de andere gymnasten in Wevelgem het gesprek aan te gaan.'

Vanwalleghem hervat de trainingen in Gent vanaf 4 mei. Ze zal er werken onder de leiding van Yves Kieffer, de omstreden Franse opvolger van Gerrit Beltman.