Ryanair-topman noemt Mexicaanse griep 'samenzwering'
Foto: belga
Michael O'Leary, voorzitter van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, verklaarde donderdag in Madrid dat de Mexicaanse griep een 'excuus' was van de politici om de aandacht van de economische crisis af te leiden.

'Heel deze historie van de Mexicaanse griep is een hoop onzin. Het is bedoeld om de aandacht van de mensen af te leiden van de economische recessie', aldus O'Leary tijdens een persconferentie in Madrid.

'Het geeft aan politici een reden om over iets anders te praten dan over economie die slecht geleid worden en over de crisis', aldus O'Leary in een reactie op het voorstel van Frankrijk om de vluchten van Europa naar Mexico tijdelijk op te schorten. 'Er gaan vandaag veel meer mensen in Europa sterven bij auto-ongelukken dan door de Mexicaanse griep. Ik zie Europa en Frankrijk ook geen maatregelen nemen om bepaalde wegen te verbieden'.

De epidemie gelinkt aan de Mexicaanse griep, die al 92 mensenlevens gekost heeft in Mexico sinds 24 april, blijft zich ondertussen verder verspreiden over de hele wereld.

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft woensdagavond het waakzaamheidsniveau verhoogd naar 5 op een schaal van 6. Volgens de WHO is een pandemie 'dreigend'.