Tweejarig meisje lid van club van hoogbegaafden
Foto: ,
LONDEN - Een tweejarig Brits meisje heeft een indrukwekkend IQ van 156, kan 35 hoofdsteden opsommen, het alfabet opzeggen en haar naam spellen.
Elise Tan Roberts, afkomstig uit het noorden van Londen, kan zelfs de woorden 'mama' en 'papa' lezen. Daarnaast kan ze ook drie types van driehoeken benoemen. Door haar uitzonderlijke intelligentie is Roberts het jongste lid van Mensa, de internationale organisatie voor hoogbegaafden.

'Het is een uitzonderlijk kind', aldus algemene directeur John Stevenage. Kinderpsycholoog Joan Freeman gebruikte een speciale test om de intelligentie van Elise te meten en ontdekte dat ze zich in haar leeftijdscategorie onder de 0,2 procent bevond van briljante kinderen in Groot-Brittannië.

De moeder van Elise vertelde donderdag aan de tabloid The Daily Mirror dat ze al sinds de geboorte van haar dochter merkte dat Elise uitzonderlijk slim was. Het meisje sprak haar eerste woord toen ze amper vijf maanden oud was. 'Ze houdt van leren, ze stopt er gewoon niet mee', aldus de moeder.