De stafford terriër Senna die in maart een tien maanden oude baby in Willebroek ernstig verwondde, mag niet blijven in het asiel van het nabijgelegen Sint-Amands. Dat heeft burgemeester Freddy Sarens (CD&V) in een brief laten weten aan de eigenaar van de hond.
Sarens baseert zich op het politiereglement om de hond niet langer toe te laten om de openbare ruimte van zijn gemeente te betreden. De burgemeester wil samen met de eigenaar een oplossing zoeken voor het probleem. Indien nodig neemt hij zelf maatregelen, wat de facto betekent dat de hond wordt afgemaakt.

Na het bijtincident in maart kon het beentje van de baby maar nipt gered worden. De ouders van het kind en eigenaars van de hond hadden toen een gesprek met burgemeester Marc De Laet (sp.a) van Willebroek en beslisten om het beest niet te laten inslapen. Het zou levenslang ondergebracht worden in het dierenasiel Dierenwereldkruis in Sint-Amands.

Volgens burgemeester Sarens kan dat niet omdat zo'n asiel geen vergunning heeft om een dier levenslang te houden. Dat kan enkel tijdelijk. De hond moet van de Sint-Amandse burgemeester zo snel mogelijk zijn gemeente verlaten. 'Uit het verslag van de dierenpsycholoog blijkt dat Senna een agressieve en gevaarlijke hond is', zegt Sarens.

Een terugkeer naar Willebroek is ook uitgesloten. Burgemeester De Laet zal overleg plegen met het parket over mogelijke maatregelen om dat te verhinderen.