Sean Penn vraagt opnieuw de scheiding aan
Foto: epa
Het huwelijk van Sean Penn en Robin Wright Penn is op de klippen gelopen. De Amerikaanse acteur is de scheidingsprocedure gestart. Dat meldt showbizzsite Extra, die beslag kon leggen op de scheidingspapieren. Die zijn vorige week ingediend in Marin County, Californië. Het showbizzkoppel was dertien jaar getrouwd.

Een juridisch getouwtrek rond het hoederecht over de kinderen zit er niet aan te komen. Sean Penn en Robin Wright Penn hebben naar verluidt beslist het voogdijschap over dochter Dylan (18) en zoon Hopper (15) te delen. De acteur is echter niet bereid om Robin onderhoudsgeld te betalen.

Volgens de gerechtelijke documenten is het stel op 23 april uiteen gegaan. Sean en Robin hadden eerder al plannen om hun huwelijk te beëindigen. Reeds in december 2007 waren de 48-jarige Penn en zijn 43-jarige echtgenote de scheidingsprocedure gestart in het gerechtshof van Marin County. Maar vier maanden later besloten ze hun huwelijk nog een tweede kans te geven.

Tijdens hun korte breuk zette Penn de bloemetjes buiten met model Petra Nemcova. De Hollywoodster deed ook enkele wenkbrauwen fronsen toen hij begin dit jaar zijn vrouw niet bedankte in zijn speech op de Oscars. Hij sleepte het beeldje van beste acteur in de wacht voor zijn rol van de homoseksuele politicus Harvey Milk in de film 'Milk'.

Sean Penn en Robin Wright leerden elkaar begin jaren negentig kennen. Ze speelden diverse keren samen in films als 'Hurlyburly' (1998) en 'She’s so lovely' (1997).