WASHINGTON _ Bij rockgitarist Eddie Van Halen van de gelijknamige band Van Halen is kanker vastgesteld. De 46-jarige Nederlander die het tot boegbeeld van een van de meest succesvolle heavy metal bands heeft geschopt, heeft het nieuws zelf op de officiële website van Van Halen geplaatst.
'Drie tumorspecialisten en drie chirurgen hebben mij volledig onderzocht. Ze vertelden mij na afloop dat ik gezonder ben dan ooit en de vreselijke ziekte aan het overwinnen ben', schreef Van Halen aan zijn fans.

Hij biedt ook zijn excuses aan voor het feit dat hij de jarenlange geruchten over zijn ziekte altijd heeft ontkend. Hij geeft openlijk toe dat hij zijn fans heeft misleid. 'Hoewel ik niet kan zeggen wanneer, is de kans heel groot dat ik volledig genees.', probeert hij hen te troosten.

De in Nederland geboren rockgitarist, getrouwd met de actrice Valerie Bertinelli, is een zware roker en ex-alcoholist. Edward Van Halen richtte de rockband met zijn oudere broer Alex en bassist Michael Anthony en zanger David Lee Roth in 1974 op. Tot hun grootste hits behoren onder andere 'Jump', 'Running with the devil' en 'Why can't this be love'.