Johannes Paulus II krijgt nieuw graf
Foto: reuters
Een commissie van het Vaticaan heeft het licht op groen gezet voor de verhuis van het graf van paus Johannes Paulus II vanuit een crypte in de Sint-Pietersbasiliek naar de binnenzijde van het gebouw zelf.
Dat meldt de krant La Stampa zondag. Dagelijks bezoeken 15.000 tot 20.000 mensen het graf. Voor het overbrengen ervan liggen twee opties op tafel. Ofwel komt er een stenen monument, ofwel komt er een schrijn waardoor het mogelijk wordt het stoffelijk overschot te zien van de paus, wiens gezicht zou worden bedekt door een wassen masker.

'Er is een grote kans dat het lichaam intact blijft. Het werd in drie verschillende kisten gelegd, zoals dat van Johannes XXIII, dat in perfecte toestand was', verklaarde een verantwoordelijke van de Curie, kardinaal Giovanni Battista Re.

Het graf bevindt zich momenteel in een crypte, waar ook een zestigtal pausen, twee koningen en een keizer zijn begraven. Ze ligt op een steenworp van het graf van Sint-Pieter. In de basiliek zelf liggen twaalf pausen, onder wie Johannes XXIII et Paulus VI.

De verhuis zou plaatsvinden na de zaligverklaring van Johannes Paulus II, aldus La Stampa. Woensdag 2 april is de derde verjaardag van zijn overlijden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in