Frédéric Laloux weert zich tegen 'misplaatste aanvallen'
uniway Foto: uniway
Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Frédéric Laloux (PS), van wie Groen! zondag het ontslag vraagt, laakt in een reactie de 'misplaatste aanvallen' tegen hem na een tv-reportage over de al dan niet toekenning van een kabinet op zijn naam.
Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen!) vraagt het ontslag van de staatssecretaris omdat die volgens hem heeft gelogen over het feit of hij al dan niet over een kabinet beschikte. Hij haakte daarbij in op een recente RTBF-reportage waarin Laloux werd gefilmd in zijn dienstwagen die werd voorgesteld als werkruimte in afwachting van een kabinet.

'Ik heb niet gezegd dat ik niet over een vestiging beschikte, maar wel dat ik nog geen kantoor had', preciseerde Frédéric Laloux aan Belga.

De staatssecretaris wil zijn kabinet installeren in hetzelfde gebouw als Marie Arena (PS), minister van Maatschappelijke Integratie en Pensioenen, om te besparen op het vlak van het beheer van de kabinetten. Het probleem met de lokalen is in handen van de Regie van de Gebouwen en zal in de loop van volgende week opgelost zijn, preciseerde Laloux.

Volgens de kersverse staatssecretaris was de tv-reportage - waar hij in zijn dienstwagen aan het werken is - 'lichtvoetig' en werden niet alle elementen getoond die hij aan de journalist had aangebracht. De journalist heeft de situatie 'wat geïroniseerd', aldus Laloux.

'Men kan mij de toon van de reportage niet toeschrijven', vindt de staatssecretaris die niet aanvaardt dat hij wordt aangevallen op 'partiële elementen'. Hij vindt het misplaatst dat er zoveel belang wordt gehecht aan een toestand, die voor hem is ingegeven door een zorg om schaalvoordelen te realiseren.

Frédéric Laloux ontkent verder dat hij in een radio-interview zou verklaard hebben dat hij handelde uit solidariteit met de daklozen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig