Annemans trekt VB-lijst in Antwerpen
BRASSCHAAT - Vlaams Belang heeft vrijdag zijn Kamerlijst voor de provincie Antwerpen voorgesteld. De lijst vertrekt van een aantal gevestigde waarden, met kamerfractieleider Gerolf Annemans als lijsttrekker, maar biedt ook plaats aan een aantal nieuwkomers zoals Hans Verreyt op de negende plaats, gevolgd door Antwerps gemeenteraadslid Bart Debie. De naam van de VLOTT'er, die de 20ste plaats op de lijst inneemt, wordt dit weekend bekend gemaakt.
Het Vlaams Belang heeft momenteel zeven verkozenen in de Kamer. Een achtste zetel ligt volgens lijsttrekker Annemans binnen handbereik.

Een aantal vaste waarden op de lijst moet zorgen voor het behoud van het huidige resultaat. Zo staat Jan Mortelmans op de vierde plaats, Frank Creyelman op zeven, Staf Neel op 12 en Marijke Dillen op 13. Jan Penris krijgt de voorlaatste plaats op de Kamerlijst, die geduwd wordt door Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen.

Bobbejaanland

Vrijdag startte het VB met het uitwerken van de campagne die de partij ,,opnieuw op de kaart moet zetten als de partij die dichtbij de bevolking staat'', zei Annemans. De aftrap van de campagne vindt zaterdag plaats met een grootscheepse familiedag in het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart.

In de komende maanden zal de campagne vooral gericht zijn op regionale meetings, verspreid over de provincie Antwerpen. Op zondag 13 mei zal in het Antwerpse Elzenveld een provinciaal congres worden georganiseerd met de voorstelling van het provinciaal verkiezingsprogramma.