De Man en Goyvaerts trekken VB-kamerlijst in B-H-V en Leuven
Foto: wpi
BRUSSEL - De kamerleden Filip De Man en Hagen Goyvaerts trekken de kamerlijst in respectievelijk Brussel-Halle-Vilvoorde en Leuven voor het Vlaams Belang. Dat heeft de partij vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt. Het Vlaams Belang kondigde ook aan in april in de twee kieskringen campagne te zullen voeren tegen wat ze de ,,verBrusseling'' van Vlaams-Brabant noemen.
Verrassingen leveren de lijsten van het Vlaams Belang in B-H-V en Leuven niet op. In Leuven wordt de lijst getrokken door huidig kamerlid Hagen Goyvaerts. Nadia Van Beughem staat tweede, Felix Strackx is eerste opvolger. De partij heeft momenteel één zetel in de kieskring.

Brussel-Halle-Vilvoorde

In Brussel-Halle-Vilvoorde wil de partij haar aantal zetels van twee naar drie brengen. Dat moet volgens lijsttrekker Filip De Man zeker mogelijk zijn, gezien het resultaat van de regionale verkiezingen in 2004.

Vlaams parlementslid Greet Van Linter staat op twee, kamerlid Bart Laeremans op drie in B-H-V. Laeremans is ook eerste opvolger. Mochten de drie zetels niet gehaald worden, komt hij sowieso in de Kamer als opvolger van Van Linter. Haalt het Vlaams Belang toch drie zetels, dan komt tweede opvolger Nele Van Den Brulle in beeld. Gemeenschapssenator Joris Van Hauthem duwt de lijst. Brussels parlementslid Johan Demol bezet de 11de plaats.

,,verBrusseling''

Op de persconferentie lanceerde het Vlaams Belang ook de campagne die het in april in de twee kieskringen gaat voeren tegen de ,,verBrusseling'' van Vlaams-Brabant. Dat gebeurt onder het motto ,,Gastvrij maar niet gek'' en met een informatieblad, marktfolders, affiches en een brochure met CD-rom.