JERUZALEM - Bij een zelfmoordaanslag in een café in Tel-Aviv zijn zaterdagavond 29 mensen gewond geraakt. Dat hebben de politie en de Israëlische private televisie gemeld. De dader van de aanslag kwam om het leven bij de ontploffing, aldus de televisie.
De aanslag vond plaats in café Bialik in één van de grootste straten van de stad, die bezaaid is met café's en restaurants, aldus de openbare radio.Onmiddellijk na de zware ontploffing kwamen ziekenwagens ter plaatse. Onder de voorbijgangers brak zware paniek uit. Het gebied werd meteen afgezet en onderzocht op de aanwezigheid van andere bommen.

De Al-Aqsa-brigades, een gewapende groepering die banden heeft met de Fatah-beweging van Yasser Arafat, heeft de aanslag opgeëist.

Woensdag kwamen 22 mensen om het leven bij een zelfmoordaanslag in Netanya. Het ging om de zwaarste aanslag sinds het begin van de tweede Intifadah zowat achttien maanden geleden.

Een regeringswoordvoerder zei op televisie dat Israël doorgaat met zijn operaties in de bezette gebieden. ,,Wij hebben geen andere keus. Dit is geen conventionele oorlog'', aldus waarnemend minister voor binnenlandse veiligheid Ezra.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig