RAMALLAH/GAZA - In een gebouw naast een bank in Ramallah zijn zaterdag de lijken van vijf Palestijnen gevonden. Dat hebben getuigen en medici bekendgemaakt. Israëlische soldaten hadden het gebouw bezet. Ondertussen heeft Fatah, de organisatie van de Palestijnse leider Yasser Arafat, alle Palestijnse groepen zaterdag opgeroepen hun acties tegen de Israëlische militairen en kolonisten in de Palestijnse gebieden op te voeren.
De organisatie laat in een verklaring weten dat de Israëlische regering "met vuur speelt". Als Arafat iets overkomt, zal heel de regio overhoop worden gehaald, waarschuwt zij.

De Al-Aqsa Martelaren Brigades, een organisatie die banden met Fatah heeft, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor talrijke zelfmoordaanslagen in Israël.

Israël dreigt jacht op militanten uit te breiden
De Israëlische minister van Defensie Ben Eliezer heeft gewaarschuwd dat Israël overal in de Palestijnse gebieden jacht zal maken op extremisten. Hij zei dit zaterdag op de Israëlische televisie.

"Geen enkele aardrijkskundige grens zal in de weg staan van onze strijd tegen terreur", zei de minister op de vraag of het Israëlische leger overweegt de acties buiten Ramallah uit te breiden. "Onze strijdkrachten zullen daar blijven tot zij denken dat zij in staat zijn het land te verdedigen."

Ben Eliezer benadrukte dat Israël niet van plan is de Palestijnse gebieden te heroveren. Bovendien is de Israëlische regering niet van plan de Palestijnse leider Arafat het land uit te zetten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig