Roeselare wint topper overtuigend
Foto: vdb
Na een rommelige start van beide kanten sloeg Roeselare na 5-5 een eerste kloofje via twee blocks van Radovic op Maan en Viafara. Aces van Vlam en Depestele leverden de thuisploeg een 11-6 voorsprong op. Maaseik ontwikkelde veel te weinig opslagdruk om Roeselare te verontrusten.
Na een block van Vlam op zijn landgenoot Maan stond het 18-12. Wissels hielpen niet bij de bezoekers, Knack behield de zespuntenkloof en Contreras mocht afronden.

In set twee bleven de bezoekers, met Klinkenberg voor Lopes, iets langer in het spoor. Klinkenberg faalde aanvallend twee keer op rij bij 10-10 en mocht opnieuw naar de bank. Contreras zorgde aanvallend en blockend voor 15-12. Ook Verhanneman droeg zijn steentje bij en na een opslagmisser van Klapwijk stond het 19-16. Na 22-18 pakte Depestele uit met gevarieerde opslagen en hij serveerde Roeselare naar een vlotte 2-0.

Halfweg de derde beurt, na 13-12, moesten de bezoekers, die nooit een samenhangende indruk lieten, definitief afhaken. Verhanneman werd uitstekend aangespeeld door Depestele en haalde keer op keer vernietigend uit. Met een ace zorgde hij voor 22-17, Contreras zette de 24-19 op het scorebord en uitblinker Verhanneman verzilverde meteen de eerste matchbal.

SETS: 25-19; 25-18; 25-19.
ROESELARE: Vlam, Depestele, Radovic, Contreras, Verhanneman, Danillo; libero: Callebert. Kwam in: Tuerlinckx.
MAASEIK: Viafara, Lopes, Van Harskamp, Van Walle, Maan, Van decraen; libero: Derkoningen. Kwamen in: Schrijvers, Klinkenberg, Klapwijk en Van De Voorde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig