Cercle Brugge zet zegereeks verder
Foto: photo news
KV Mechelen liet een unieke kans liggen om zich op een voorlopig vijfde stek te nestelen. De thuisploeg had het beste van het spel maar Foley en Reynaldo lieten geel-rood met lege handen achter. Cercle Brugge kruipt zo verder weg van de gevreesde vijftiende plaats.

Dat de wedstrijd toch kon plaatsvinden was te danken aan de goodwill van ruim vijftig Mechelse supporters die tijdens de middag het veld sneeuwvrij hadden gemaakt. Glen De Boeck gaf het vertrouwen aan de elf die Anderlecht uit de Cofidis Cup hadden gewipt. Peter Maes hield dan weer vast aan zijn rotatiesysteem: Persoons, Rossini en Nong startten op de bank, terwijl de licht geblesseerde Mununga rust werd gegund. Linksmidden Abdul-Ganiyu Iddi kwam daardoor voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Zijn oudere broer Abdul-Yakuni acteerde op de andere flank.

Malinwa kon mits winst voorlopig op een gedeelde vijfde plaats komen en creëerde meteen een dot van een kans. Na een prima actie van Destorme kwam Abdul-Ganiyu Iddi in schietpositie. Hij kraakte zijn schot tot bij de volledig vrijstaande Buyens die de openingstreffer té getelefoneerd op Verbist schoot. De bezoekende defensie had het aanvankelijk moeilijk met enige spits Destorme. De ex-speler van Dender bewees vervolgens ook zijn doeltreffendheid. Op een hoekschop die hij zelf had afgedwongen torende hij hoog boven iedereen uit en kopte de 1-0 op het bord. Een voorsprong die op dat moment beslist gerechtvaardigd was. Cercle dreigde via een kopballetje van Evens. Malinwa nam even gas terug, maar wimpelde de West-Vlaamse aanvallen vlot af. De Boeck greep in en wisselde Nyoni en Vossen van flank.

Iddi sterk

Het Mechelse gevaar bleef van het hoofd van Destorme komen. Iets na het half uur verdween zijn kopbal op een goede center van de jongste Iddi echter net naast. De pas 20-jarige Iddi bleef zich onderscheiden, al had hij de voorzet van Ghomsi beter voor de mee opgerukte Ivens gelaten. Geheel tegen de gang van het spel in maakte Foley er op slag van rusten 1-1 van, toen hij al te vrij een voorzet van Cornelis mocht controleren en binnen trappen.

Tijdens de koffie viel de sneeuw met bakken uit de hemel en werd het veld in een mum van tijd wit geschilderd. Toch floot ref Ed Jansen de tweede helft op gang.

Opnieuw was het David Destorme die zich toonde, maar eerst werd hij nipt afgevlagd voor buitenspel en vervolgens schoot hij te onbesuisd ver naast. Cercle Brugge bleef afwachtend voetballen en liet Malinwa komen. Tot grote kansen resulteerde dat echter niet. Na slecht uitverdedigen van Verbist probeerde Gorius het met een gemeten lob, maar die belandde op het dak van het doel.

Scheidsrechter Jansen riep nog even de hulp in van de dappere sneeuwruimers om de lijnen van het strafschopgebied opnieuw zichtbaar te maken. Het lokte een ludieke respons van het thuispubliek uit. Dat Cercle Brugge Malinwa niet ligt, werd nog maar eens pijnlijk duidelijk. Na een paar overstapjes knalde de ingevallen Reynaldo op doel. De bal week af op het been van Van Hoevelen en verdween over Biebauw in doel. De bezoekers kwamen zo geheel tegen de gang van het spel in op voorsprong. Bozovic kreeg kort nadien zijn tweede geel voor een fout op Geudens. Maes probeerde nog via de inbreng van Rossini, maar het bleef 1-2.

Voor KVM de achtste nederlaag in negen ontmoetingen tegen groen- zwart. Malinwa liet zo dure punten liggen in de strijd voor de top zes, terwijl de troepen van Glen De Boeck over Westerlo naar de elfde plaats wippen.