John Terry bedroog vrouw met vriendin ploegmaat
Vannessa Peroncel is een lingeriemodel Foto: © AP
John Terry heeft zich bijzonder diep in nesten gewerkt. De aanvoerder van Chelsea en de Engelse nationale ploeg bedroog zijn vrouw Toni met de vriendin van zijn beste vriend én ploegmaat, Wayne Bridge. Hij riskeert in één klap vrouw, vriend, aanvoerdersband en reputatie kwijt te spelen.

Terry had tot voor kort de reputatie een echte family-man te zijn. Hij werd vorig jaar nog verkozen tot 'Dad of the year'. Na zijn slippertje met het 28-jarig lingeriemodel Vanessa Perroncel lijkt dat zorgvuldig opgebouwde imago rijp voor de schroothoop. Terry deed nog verwoede pogingen om de pers via de rechtbank het zwijgen op te leggen, maar die ging niet overstag.

De affaire is op zich al erg genoeg, maar dat Terry het met de vriendin van een ploegmaat, en nota bene een van zijn beste vrienden, deed, ligt de Engelsen zwaar op de maag. En niet alleen de Engelsen. Bondscoach Fabio Capello reageerde furieus op het nieuws. De Italiaanse trainer is sowieso niet tuk op de Engelse traditie van WAG's en ziet een gevaar voor het evenwicht in zijn selectie.

Terry is immers aanvoeder van de Engelse ploeg, waar ook Wayne Bridge een vaste plaats heeft. Volgens een aantal bronnen zou Bridge een volgende selectie zelfs weigeren. Capello overweegt Terry zijn aanvoerdersband alvast af te nemen.

Toni Poole, de vrouw en jeugdliefde van Terry, broedt op zwaardere sancties. Volgens ingewijden zal ze ongetwijfeld willen scheiden. Poole en Terry hebben samen een tweeling Georgie John en Summer Rose.