Drukte op skipistes in Oostkantons blijft uit
Foto: corelio
De grote drukte op de skipistes in de Oostkantons blijft uit zaterdag, ondanks een uitzonderlijke sneeuwval en goede sneeuwkwaliteit. De enigszins ontgoochelde uitbaters waren niet echt verrast, maar verwachten zondag een grotere toeloop.
De enkele tientallen centimeter sneeuw die sinds donderdagavond viel in het oosten van de provincie Luik zorgde niet voor de grote drukte op de skipistes van de Hoge Venen, de Eifel of de Vallei van de Our. Er lag genoeg sneeuw, maar de pistes bleken uiteindelijk moeilijk bereikbaar, vooral via de secundaire wegen.

De uitbaters bleven toch positief. 'We verwachten een grotere toeloop zondag omdat de mensen zich informeren, en weten dat er goede sneeuw ligt', zei Alexandre Féchir, uitbater van het Signaal van Botrange. 'De toegang tot de pistes zal ook makkelijker zijn.'

Het skicentrum van Ovifat noemde het een 'normale' dag. Ongeveer driehonderd personen bezochten de pistes.

Ondanks het geringe aantal skiërs had de politie veel manschappen ingezet. Die moesten de veiligheid van de skiërs verzekeren, maar ook zo snel mogelijk tussenbeide komen om files te vermijden.