Tom Meeusen: 'Ik heb mezelf opgeblazen'
Foto: belga
De verhoopte wereldtitel voor Tom Meeusen is er in Tabor niet gekomen als kroon op een fantastisch laatste seizoen bij de beloften. Zelfs een plaats op het podium was te hoog gegrepen.

"Ik heb mezelf opgeblazen in het begin van de race toen de Polen het tempo zo hoog legden dat het buigen was of barsten", aldus Meeusen. "Ik kon niet anders dan proberen dat tempo te volgen want de kloof groter en groter laten worden, was evenmin een optie. Het is mijn ondergang geworden. Ik kende ook wat problemen met de versnelling maar daar wil ik me niet achter wegsteken. In de slotfase was ik zelfs niet bekwaam om tegen Arnaud Jouffroy te kampen voor de derde plaats. Uiteraard is dit een serieuze ontgoocheling. Ik had er me zo veel van voorgesteld."

Poolse broers zorgen voor primeur

Er was op het beloftenpodium van Tabor toch een beetje plaats voor Belgische inbreng. Kersvers wereldkampioen Pawel Szczepaniak rijdt voor Bacobo-Revor, zijn broer Kacper voor Telenet-Fidea en Arnaud Jouffroy voor BKCP-Powerplus. De broers zorgden voor twee primeurs. Nooit eerder werd een Poolse cyclocrosser wereldkampioen en nooit eerder stond een broederpaar op het podium van een en hetzelfde WK.

"We hebben niets met elkaar afgesproken, we hebben elk onze eigen wedstrijd gereden. Het was mijn beslissing om een stuk voor het einde aan te vallen. Ook toen Kacper bij mij gekomen is, hebben we niet gepraat. Toen hij wisselde van fiets heb ik nog een keer versneld en de buit was binnen. Dit kan niemand me misgunnen want ik meen te mogen zeggen dat ik de beste was", aldus de nieuwe wereldkampioen.